Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I dalje gužva na graničnim prijelazima

BiH

doljani nap34

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na GP Izačić, Velika Kladuša, Ivanica i Deleuša gužva je na izlazu iz BiH, a na prijelazu Hum duga je kolona vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Frekventno je i na svim važnijim putnim pravcima u BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a apeliraju na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.