Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

I na KCUS-u danas instalirani respiratori “Srebrene maline”, čeka se verifikacija

Primopredaja respiratora (1)

Podsjećamo, iz Verlaba su jučer Federalnu civilnu zaštitu obavijestili da niko od njih ne može doći u Tuzlu jer su “svi u izolaciji”

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavještava javnost da je izvršeno montiranje 16 respiratora ASM812A, koje smo dobili raspodjelom od Vlade FBiH.

Predstavnici firme „Dre Medical“ d.o.o. izvršili su obuku, kalibraciju i atest na istim, te utvrdili da su aparati ispravni i spremni za upotrebu.

Početkom naredne sedmice izvršiće se verifikacija respiratora, poručili su iz KCUS-a.

Iako su iz KCUS-a objavili da su danas instalirani respiratori marke ASM812A, vjerovatno se radi o respiratorima marke ACM812A, koje je uvezla firma Srebrena malina.

Ni respiratori koji su instaliranu na UKC Tuzla, a koji su također iz kontingenta koje je uvezla “Srebrena malina” nisu jučer verifikovani. Podsjećamo, iz Verlaba su jučer Federalnu civilnu zaštitu obavijestili da niko od njih ne može doći u Tuzlu jer su “svi u izolaciji”.

– Urađen je nulti servis, mjerenja, upoznati su naši anesteziolozi, a i anestetičari o kakvim se konkretno respiratorima radi. Nakon obavljenog nultog servisa dalji potez je da ćemo angažirati agenciju Verlab koja će u konačnici dati svoj sud da li se ovi respiratori mogu dalje koristiti. Nadam se da smo na jednom dobrom tragu da riješimo ovaj problem – kazao je jučer nakon instalicije respiratora Vahid Jusufović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli.