Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I ove godine u Potočarima “Žene u crnom”

BiH

zene u crnom

I ove godine “Žene u crnom” iz Beograda su u Potočarima kako bi odali počast ubijenim Srebrenčanima. “Žene u crnom” šesnaest godine dolaze 11. jula u Potočare. Među njima je i mladi Stefan Milosavljević.

– Meni je jako važno da sam ovdje. Kao mlada osoba sam došao da se solidarišem sa žrtvama srebreničkog genocida. Ono što se dešava u Srbije jeste posljednja faza negiranja genocida, kako na institucionom tako i na društvenom planu. Ove godine istraživanje je pokazalo da 70 posto građana smatra da je Ratko Maldić imao pozitivnu ulogu u prošlosti – rekao je Feni Milosavljević.

On je misljenja da Srbija, ukoliko misli da vodi brigu o mladima, put nije negiranje prošlosti, nego preuzimanje odgovornosti i izgradnja budućnosti.

Na pitanje da li će nekad građani iz Srbije priznati genocid u Srebrenici, Milosavljević je kazao da se iskreno nada da postoji mogućnost.

– Kako sada vidimo stanje je sve gore i gore, od negiranje pa do čak prisustva ljudi koji su osuđeni i gloifikarcija ratnih zločinaca, ne pokazuje da će biti u skorije vrijeme – potcrtao je Milosavljević.