Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suljagić poručio Vasiću: Samo izvoli, čekamo te (VIDEO)

BiH

suljagic vasic

Publicista i novinar Emir Suljagić je u srijedu pozvao glavnu tužiteljicu Bosne i Hercegovine Gordanu Tadić da što prije pokrene istragu protiv Rajka Vasića, aktuelnog član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata i nekadašnjeg generalnog sekretara te stranke.

Vasić se oglasio na svom Twitter profil povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici riječima:

“Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, napisao je Vasić i u svojim porukama dodao da je “genocid haško-sarajevska laž, u kojem uvijek stradaju bosanski muslimani”.

“Rajko Vasić je, sa Slavkom Mitrovićem, jedan od dva glavna ideologa SNSD-a i jedan od dva glavna politička komesara (predsjednika bh. entiteta Republika Srpska i lidera SNSD-a) Milorada Dodika”, kazao je Suljagić u programu Al Jazeere povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

“Kao građanin ove zemlje, hoću javno da pozovem Gordanu Tadić da pokrene istragu protiv Rajka Vasića, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrepeljivosti. Ako mi je dopušteno da na trenutak budem ličan, u ime generacije koja je preživjela Rajka Vasića i njegov raniji pokušaj, mogu samo reći da ga čekamo, pa nek’ izvoli”, zaključio je Suljagić.

Skandalozna poruka na Twitteru: Vasić pozvao na novi genocid