Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak u banjaluci

I Pokret za državu ulazi u državnu vlast

New Project – 2023-01-11T211011.410

Hurtić će biti kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice

Na sastanku Kluba poslanika Pokret za državu sa predstavnicima SDP-a i NiP-a u vezi sa budućim sastavom Vijeća ministara BiH, danas u Banjoj Luci, dogovoren je ulazak Pokreta za državu u državnu vlast, a Sevlid Hurtić će biti kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Aktuelni ministar trgovine i turizma Republike Srpske Sevlid Hurtić, iz stranke Bosanskohercegovački Zeleni, koja je na izborima bila dio “Pokreta za državu” izjavio je da su odlučili da uđu u državnu vlast i da Pokret za državu ima ministra u Vijeću ministara BiH.

– Nadamo se da će saradnja biti dobra, da ćemo raditi zajedno, posebno u tom ministarstvu koje se bavi ljudima koji žive ovdje – kazao je Sevlid Hurtić.

Komentarišući izjave Damira Arnauta iz Naše stranke da je on “Dodikov Bošnjak”, Hurtić je odgovorio:

“Ja sam od Refika Hurtića hadžije i Safije Hurtić hadžinice. Arnaut da je imalo išao na ispite prava, znao bi da federalni zastupnik ne može glasati u državnom parlamentu. Ne znam što je opterećen sa mnom, možda zato što imam kosu, a on nema”.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković, Aljoša Čampara (NiP), Nerin Dizdar iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, te Sevlid Hurtić, član Predsjedništva SDP-a Saša Grbić i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

“Mislimo da je Hurtić i personalno dobro rješenje i zahvaljujem kolegama iz SNSD-a i Miloradu Dodiku za tu vrstu razumijevanja i spremnost na kompromis da to bude zajedničko rješenje”, rekao je Konaković novinarima nakon sastanka.