Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruska skupina

I pripadnici zloglasnih “Noćnih vukova” defilovali u Banjoj Luci

vukovi

“Noćni vukovi” broje hiljade članova širom zemalja istoka

Povodom proslave neustavnog “dana RS-a” u centru Banje Luke je održan svečani defile. Osim zvaničnika RS-a, paradi je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je ovim povodom i odlikovana, ministri u vladama RS-a i Srbije, predstavnici RS-a u institucijama Bosne i Hercegovine i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Povodom proslave, održan je treći svečani defile u kojem je učestvovalo više od 500 pripadnika MUP-a RS-a i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora.

U defileu su učestvovali i pripadnici zloglasnog motociklističkog kluba iz Rusije “Noćni Vukovi”.

“Noćni vukovi” broje hiljade članova širom zemalja istoka. Predvodi ih Aleksander Zaldostanov zvani Hirurg. Nose glasne vjerske, ali i političke stavove. Kompletna grupa, ali i sam Zaldostanov uživaju podršku Vladimira Putina. Glasni su zagovornici njegove politike.

Amerika je 2014. godine uvela sankcije Zaldostanovu. Na tzv. “crnoj listi” je i sam klub “Noćni vukovi”. Razlog – učešće ili aktivnosti koje su predstavljale prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Nisu dobrodošli i u neke evropske zemlje.