Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša hrvatska premijerka

Kosor komentarisala prisustvo Čovića na proslavi “dana RS-a”

kosor covic

Uz Čovića u delegaciji hrvatskog naroda na svečanoj akademiji prisutvovali su i visoki dužnosnici HDZ-a BiH

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor komentarisala je prisustvo Dragana Čovića na obilježavanju “dana RS-a” koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

“Proslavu neustavnog dana RS povodom kojeg je odlikovan Slavko Lisica, osuđen zbog ratnih zločina u RH, ali i Ana Brnabić, odlikovanjem kojeg su dobili zločinci poput Karadžića i Mladića, uveličao je i Dragan Čović. Neće ga niko zbog toga proglasiti personom non grata”, navela je Kosor.

Uz Čovića u delegaciji hrvatskog naroda na svečanoj akademiji prisutvovali su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar finansija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Bošnjaci i Hrvati, kao i dio Srba, odbijaju proslavljati 9. januar, ocjenjujući ga kao početak stradanja nesrba na području današnjeg entiteta RS, ali je lider HDZ-a ove godine odlučio priznati 9. januar i prisustvovati svečanoj akademiji.

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/draganu-covicu-ne-smeta-zlocinac-koji-je-ubijao-hrvate-i-rusio-sibenik/1342966/