Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I to je BiH: Anonimni donator platio ekskurziju za 102 učenika

BiH

kljuc

Donator koji je želio ostati anoniman finansirao je sve troškove ekskurzije u Sarajevo, na koju su prije nekoliko dana putovali učenici i nastavno osoblje Osnovne škole “Sanica” iz istoimenog mjesta nadomak Ključa.

Iz ove škole su nas informirali kako su na ekskurziju u glavni grad BiH putovala 102 učenika ove škole, a spomenuti donator uplatio je na račun škole 5.000 maraka i ovaj novac je iskorišten da se plate prijevoz, ulaznice i džeparac za svu djecu, pišu Nezavisne novine.

– Uvjet realizacije svega je bio da donator ostane potpuno anoniman i on je na tome insistirao. Čak je, da se ne bi otkrio njegov identitet, angažirao posrednika koji je odradio sav posao, a uvjet je bio da se ide u Sarajevo i da ekskurzija bude edukativnog karaktera – informirali su iz ove škole.

Kažu kako im je donator ostavio na volju da sami osmisle sadržaj boravka u Sarajevu i oni su se odlučili za posjetu Zemaljskom muzeju i zgradi zajedničkih institucija BiH, vožnju žičarom i posjetu starom dijelu grada.

– Pretpostavljamo da se radi o nekome ko je na neki način vezan za ove prostore i ko je upoznat sa situacijom u Sanici i našoj školi, jer je pohađa veliki broj učenika čiji roditelji možda nisu u stanju da izdvoje novac i svojoj djeci priušte nešto ovako – kažu u ovoj školi za “Nezavisne novine”.

Prema njihovim riječima, donator je obećao sličnu podršku i u budućnosti, te je istakao nadu kako njegov primjer neće ostati usamljen.

– U ime svih učenika, u ime ustanove te u svoje lično ime od srca zahvaljujemo donatoru na prilici da svi naši učenici taj dan dožive prelijepo iskustvo – istakla je direktorica ove škole Azra Šulić.

Učenici kažu da su uživali na ekskurziji, u druženju i od srca zahvaljuju dobrom, anonimnom donatoru.