Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Težak sudar četiri vozila na M-18, povrijeđene spašavali vatrogasci (FOTO)

nesreca sudar

Na magistralnom putu M-18 Tuzla – Orašje, u mjestu u Bjelave kod Srebrenika, sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe.

U nesreći su učestvovali kamion marke Mercedes i putnička motorna vozila Peugeot, Audi A6 i Audi Q7.

Povrijeđeni su vozač Peugeota E. H. (20) i njegova saputnica M. H. iz Podorašja kod Srebrenika, te vozač Audija Q7 S. O. (49) iz Živinica.

Intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik koji su pomogli u izvlačenju vozača iz potpuno uništenog Peugeota.

Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta, a povrijeđene osobe, nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, prevezene su u UKC Tuzla.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici OKP PS Srebrenik.

U 14 saobraćajnih nesreća 23 povrijeđenih

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 časa dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđena 23 lica, među kojima i dvoje djece, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

U saobraćajnoj nezgodi u tuzlanskom naselju Gornji Čaklovići, u kojoj su učestvovala tri automobila, povrijeđeni su šestogodišnja djevojčica i četvorogodišnji dječak, kao i petoro odraslih.

Svi povrijeđeni su, nakon ukazane ljekarske pomoći u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Tuzla, pušteni na kućno liječenje.

Pet lica, povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Zvornik-Tuzla u mjestu Gornja Kalesija, nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Kalesija, prvezeno je na UKC Tuzla radi daljih pretraga.

U sudaru četiri vozila, od kojih je jedno teretno, u mjestu Bjelave kod Srebrenika, povrijeđena su četiri lica koja su zbog povreda zatražila ljekarsku pomoć u UKC Tuzla.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, dva lica su zadržana u UKC, a dva su puštena na kućno liječenje.