Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iako je snijeg u Banjoj Luci pao u nedjelju, čiste samo glavne saobraćajnice

aa_picture_20160105_7221115_web

Snježne padavine najviše su muka zadale pješacima u Banjaluci, jer iako su glavne saobraćajnice očišćene, trotoari su i dalje prekriveni snijegom.

Po banjalučkim naseljima idalje postoje ulice u kojima snijeg nije ni čišćen od nedelje, kada su snježne padavine prekrile grad. Zimskim službama u gradu nakon visokog snježnog pokrivača u nedelju ujutro, posao su otežale nove padavine koje su se nastavile i juče.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas da postoje brojni problemi kada je u pitanju čišćenje grada, te da je jedan od najvećih nedostatak adekvatne mehanizacije.

Gavranović je kazao da su neki izvođači u okviru zimske službe očigledno uzeli preveliki zalogaj i da se ubuduće na tenderima mora voditi računa o tome da jedan izvođač ne uzme monopol u određenom dijelu grada. On je istakao da su nalozi zimskoj službi dati pravovremeno i najavio sankcije za one koji nisu ispunili zadatke.

“Dao sam nalog da se preduzmu mjere prema izvođačima koji nisu izvršili naloge. To podrazumijeva i određene novčane sankcije, a od komunalne policije sam tražio da obiđe cijeli teren i piše prekršajne naloge protiv izvođača koji ne izvršavaju svoje obaveze, te time dovode u pitanje bezbjednost saobraćaja i građana. Najveći problem je nastao kod ‘Čistoće’ koja očigledno nije u stanju da obezbijedi čišćenje šireg centra grada. Ako su konkurisali da to rade u Banjaluci, onda moraju obezbijediti tehniku”, zaključio je Gavranović.