Muž skrivio saobraćajnu nesreću, pa se ubio skokom u provaliju

saobracajna-hrvatska

U saobraćajnoj nesreći na mostu preko Cetine kod Trilja u Hrvatskoj, jedna je osoba ozlijeđena, dok se, prema prvim informacijama, muškarac koji je upravljao vozilom bacio u rijeku i za njim se traga, doznaje se u splitskoj policiji.

Policija provodi istragu o uzrocima i okolnostima saobraćajne nesreće, koja se dogodila oko 11 sati, kada je automobil mercedes, u kojem su bili muškarac i žena, udario u zaštitnu ogradu na most preko Cetine.

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacija, stradali bračni par se vozio crvenim mercedesom iz Čaporica prema Bisku. U jednom trenutku, oko 10.45 sati, vozač je izgubio nadzor i udario u zaštitnu ogradu.

Suvozačica je ozlijeđena prilikom udara, dok se za vozača pretpostavlja da se radi o samoubistvu.

Ozlijeđenu žensku osobu odvezlo je vozilo Hitne pomoći na Hitni hirurški prijem KBC Split odakle je poslana na UZV abdomena. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, bila je kontaktibilna i nema vanjskih ozljeda.

– Plakala je dok su je odvozili. Strašno je bilo to vidjeti – kazao je jedan svjedok.

Policija je napravila uviđaj te istražuju sve okolnosti događaja. Dok se tijelo poginulog ne izvuče iz kanjona mjesto događaja će osiguravati policajci.