BiH

Slaviša Sandić

Idejni projekat za novi most u Docu do kraja februara

20/01/2020

Sandić je naveo da bi, prema očekivanjima, izgradnja kolskog mosta trebalo da započne na jesen, te da će se izgradnja ovog mosta odvijati u pet faza

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka Slaviša Sandić rekao je da bi idejni projekat za novi most u Docu trebalo da bude završen do kraja februara u okviru priprema za najveći ovogodišnji projekat saobraćajne infrastrukture.

Sandić je naglasio da je ovo prvi konkretan korak u sprovođenju ovog kapitalnog projekta, nakon što je na međunarodnom konkursu izabrano idejno rješenje budućeg mosta, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

On je rekao da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor sa preduzećem “Ruting” koje je izabrano na tenderu za izradu idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanović i glavnog projekta kolskog mosta u Docu.

Planirano je da po verifikaciji idejnog projekta počne izrada glavnog projekta za kolski most, dok će u drugim fazama biti građen pješački most.

Sandić je naveo da bi, prema očekivanjima, izgradnja kolskog mosta trebalo da započne na jesen, te da će se izgradnja ovog mosta odvijati u pet faza.

Prema njegovim riječima, u okviru ovog procesa, već je pokrenuta procedura izmjene regulacionog plana ovog područja.

U okviru izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.