Slaviša Sandić

Idejni projekat za novi most u Docu do kraja februara

most na docu (1)

Sandić je naveo da bi, prema očekivanjima, izgradnja kolskog mosta trebalo da započne na jesen, te da će se izgradnja ovog mosta odvijati u pet faza

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka Slaviša Sandić rekao je da bi idejni projekat za novi most u Docu trebalo da bude završen do kraja februara u okviru priprema za najveći ovogodišnji projekat saobraćajne infrastrukture.

Sandić je naglasio da je ovo prvi konkretan korak u sprovođenju ovog kapitalnog projekta, nakon što je na međunarodnom konkursu izabrano idejno rješenje budućeg mosta, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

On je rekao da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor sa preduzećem “Ruting” koje je izabrano na tenderu za izradu idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanović i glavnog projekta kolskog mosta u Docu.

Planirano je da po verifikaciji idejnog projekta počne izrada glavnog projekta za kolski most, dok će u drugim fazama biti građen pješački most.

Sandić je naveo da bi, prema očekivanjima, izgradnja kolskog mosta trebalo da započne na jesen, te da će se izgradnja ovog mosta odvijati u pet faza.

Prema njegovim riječima, u okviru ovog procesa, već je pokrenuta procedura izmjene regulacionog plana ovog područja.

U okviru izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta.