potvrđen identitet

Identifikovane tri žrtve proteklog rata sa području Srebrenice i Bratunca

ekshumacija-snagovo

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale tokom 1993. i 1995. godine

U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale tokom 1993. i 1995. godine na području Srebrenice i Bratunca. Identitet ovih žrtava je, nakon ekshumacije posmrtnih ostataka, najprije utvrđen putem DNK analize, a danas su taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Danas je identifikovan  Hajdarević (Safeta) Mevludin, rođen 1970. godine u Srebrenici. On je u martu 1993. godine nestao na lokalitetu Kragljivoda, Srebrenica. Njegovi posmrtni ostaci
su ekshumirani na ovom lokalitetu u maju 2008. godine. Porodica je danas potvrdila i identitet Bajramović (Senahid) Suada, rođenog 1962. godine u Miholjevićima. On je također nestao 1993. godine na području Kragljivoda. Njegovi posmrtni ostaci su na ovoj lokaciji također ekshumirani u maju 2008. godine.

Identifikovan je i Bektić (Sado) Munib, rođen 1951. godine u Karačićima kod Srebrenice. Nestao je u julu 1995. godine u mjestu Burnice, Bratunac. Njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani u decembru 2008. godine na lokalitetu Kamenica, Zvornik.