Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Identifikovane tri žrtve za kojim se traga od 1992. godine, objavljeni su identiteti

icmp

Te žrtve identifikovane su najprije uz pomoć DNK metode, da bi danas članovi njihovih porodica taj identitet potvrdili i tako izvršili i zvaničnu identifikaciju

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koje su nestale 1992. godine na području Modriče i Gradačca.

Te žrtve identifikovane su najprije uz pomoć DNK metode, da bi danas članovi njihovih porodica taj identitet potvrdili i tako izvršili i zvaničnu identifikaciju.

– Identifikovan je Hasan Halilović iz Tarevaca kod Modriče. On je nastradao 1992. godine na području Modriče, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su u decembru 2020. godine u Tarevcima. Danas su članovi porodice potvrdili i identitet Safeta Imširovića iz Gornje Međiđe u Gradačcu. On je također nestao 1992. godine u Kerepu kod Gradačca, a njegovi posmrtni ostaci su pronađeni na muslimanskom mezarju Kadiča Bašća 2020. godine. Identifikovana je i Arzija Starčević iz Doboja, koja je nestala 1992. godine na području Gradačca. Njeni posmrtni ostaci su također ekshumirani 2020. godine na lokalitetu mezarja Kadića Bašča u Gradačcu – saopćio je Institut za nestale osobe BiH.