BiH

Tuzla

Identifikovane tri žrtve za kojim se traga od 1992. godine, objavljeni su identiteti

23/12/2021

Te žrtve identifikovane su najprije uz pomoć DNK metode, da bi danas članovi njihovih porodica taj identitet potvrdili i tako izvršili i zvaničnu identifikaciju

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koje su nestale 1992. godine na području Modriče i Gradačca.

Te žrtve identifikovane su najprije uz pomoć DNK metode, da bi danas članovi njihovih porodica taj identitet potvrdili i tako izvršili i zvaničnu identifikaciju.

– Identifikovan je Hasan Halilović iz Tarevaca kod Modriče. On je nastradao 1992. godine na području Modriče, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su u decembru 2020. godine u Tarevcima. Danas su članovi porodice potvrdili i identitet Safeta Imširovića iz Gornje Međiđe u Gradačcu. On je također nestao 1992. godine u Kerepu kod Gradačca, a njegovi posmrtni ostaci su pronađeni na muslimanskom mezarju Kadiča Bašća 2020. godine. Identifikovana je i Arzija Starčević iz Doboja, koja je nestala 1992. godine na području Gradačca. Njeni posmrtni ostaci su također ekshumirani 2020. godine na lokalitetu mezarja Kadića Bašča u Gradačcu – saopćio je Institut za nestale osobe BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.