Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rezultati izbora u TK

Imamović ponovo pobjeđuje, trijumfe proglasili Delić i Gutić, slavlje u Čeliću

brojanje glasova_izbori

U Banovićima je slavlje pristalica Stranke demokratske akcije, a u tom štabu je proglašena pobjeda Bege Gutića. Dosadašnji načelnik je bio Midhat Husić iz Pokreta demokratske akcije

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora osvojio je novi mandat, javlja Anadolu Agency (AA).

“Od do sada prebrojanih glasova imam 55 posto osvojenih glasova, a svi preostali kandidati 45 posto. Pobijedio sam u svim mjesnim zajednica i to me svakako obavezuje“, izjavio je Imamović.

Pobjedu u Općini Lukavac proglasio je Edin Delić, kandidat koalicije Socijaldemokrati BiH – Demokratska fronta.

“Ovo je pobjeda SD BiH i građanske opcije“, rekao je Delić.

U Banovićima je slavlje pristalica Stranke demokratske akcije, a u tom štabu je proglašena pobjeda Bege Gutića. Dosadašnji načelnik je bio Midhat Husić iz Pokreta demokratske akcije.

U Čeliću je ogromno slavlje. Pobjedu je prema preliminarnim rezultatima odnio Admir Hrustanović, kandidat koalicije stranaka. Njegov protukandidat je Sead Muminović iz Stranke demokratske akcije koji je bio na čelu općine od prvih poslijeratnih izbora.

Pobjedu u Gračanci je proglasio Nusret Helić iz SDP-a koji je dugogodišnji gradonačelnik. Pobjeda se slavi i u štabu Samira Kamenjakovića (SDA) u Živinicama, ali još nije zvanično proglašen trijumf.

U Teočaku je Tajib Muminović bio jedini kandidat i on će i dalje biti načelnik. Čekaju se rezultati iz Gradačca, Srebrenika, Kladnja, Kalesije i Doboj-Istoka.