Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaoštrilo se u tuzli

Imamović uživo u programu poručio da će tužiti Bijedića: “Ne dao Bog nikome takvu vlast”

thumbs_b_c_54b4a8f59aae32698bb29181a68fe725

Imamovića je pogodila tvrdnja njegovog bivšeg stranačkog kolege da je obećao “viseće vozove”

Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH, tokom sinoćnjeg obraćanja javnosti nije krio azočaranje izbornom pobjedom Jasmina Imamovića.

– Ponosan sam na nastup našeg kandidata koji je vodio jednu poštenu i konkretnu kampanju bez vrijeđanja i omalovažavanja političkih protivnika. Nažalost građani su povjerovali u šarane laže, viseće vozove i investiciju od milijardu maraka u “Kristaliko”, koje će Imamović morati opravdati u naredne četiri godine. Zanimljivo je da su se u kampanji iz SDP-a bavili samo nama, dok su SDA i PDA bili pošteđeni i u takvim uslovima je ostvaren dobar rezultat, istakao je sinoć Bijedić.

Ne njegovu izjavu reagovao je danas za televiziju N1 Jasmin Imamović koji je poručio da će Bijedića zbog gore navedene izjave tužiti.

Naime, Imamovića je pogodila tvrdnja njegovog bivšeg stranačkog kolege da je obećao “viseće vozove”.

Imamović je na ovu tvrdnju odgovorio kako Bijedić ne govori istinu.

– Laže. On ima taj običaj. Morao sam ga tužiti jednom, sad ću ga za te viseće vozove tužiti. Jako mi je žao što se on nije kandidirao pa da vidi šta garađni misle o njemu, razlika bi bila daleko veća, dodao je.

Na pitanje da li je razmišljao da napusti poziciju gradonačelnika, rekao je da jeste i poredio kako je u Austirji u Beču bio načelnik više od 20 godina i navodio druge gradove u Evropi gdje je isti slučaj.

– Imamo strategiju razvoja do 2026. godine. Šta je mene motiviralo? Ove stranke poput Bijedićeve su u kantonalnoj Vladi i mi nikada nismo imali goru vladu. Blokirali su mnoge sisteme i napravili probleme, rekao je Imamović.

Na komentar da su oni na vlasti dvije godine, a on toliko godine, kazao je kako se sjeća šta je on uradio u prve dvije godine – Slano jezero i rješavanje vodosnabdijevanje.

“Ne dao Bog da Tuzla ima vlast kakvu ima TK, poručio je Imamović.