Goražde

Imamović: Vakcine su jedini način da se zaustavi koronavirus

Gradonacelnik_Gorazde_maske

Gradonačelnik Goražda i danas je pozvao nadležne institucije na svim nivoima da ulože maksimalne napore s ciljem što brže nabavke vakcina

Gradska uprava Goražde danas je izvršila podjelu 10.000 maski ustanovama i preduzećima na području grada. Jedna je to u nizu mjera koje se poduzimaju s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, ali najefikasnija moguća mjera je vakcinacija – naglasio je gradonačelnik Ernest Imamović.

Medicinske maske obezbijeđene uz pomoć prijatelja iz Tešnja, a gradonačelnik i vijećici Gradskog vijeća danas su ih dostavili na brojne adrese.

– Uručili smo ih Domu zdravlja, Domu za stara i iznemogla lica, izolatoriju, Centru za kulturu i svim onim ustanovama kojima je potrebno. To je jedna u nizu aktivnosti koje provodi Gradski štab civilne zaštite, uz pojačano pranje, čišćenje i dezinfekciju ustanova, preduzeća i javnih površina i sve ostalo što je u našoj nadležnosti. Stavljamo se na raspolaganje kantonu, jer svi mi tu živimo – kazao je Imamović.

Ipak, ocjenjuje da se koronavirus teško može suzbiti jer je, naglašava, vakcinacija jedini mogući način

-Bez vakcinacije uzaludno je dijeliti i 100.000 maski jer našim građanima su prijeko potrebne vakcine. I danas naglašavam da nadležne instance moraju imati veću odlučnost da nabave vakcine i da se stanovništvo vakciniše jer to je jedino što će na kraju omogućiti našem narodu širom BiH slobodno kretanje. Naši privrednici su spremni da učestvuju u toj akciji, međutim oni nisu država, a država je ta koja treba da stane ispred svih nas i izvrši nabavku vakcina preko Agencije za lijekove. Kao gradonačelnik sam imao toliko poziva naših privrednika koji su spremni da direktno pruže finansijsku pomoć u nabavci vakcina – naglasio je on.

Gradonačelnik Goražda i danas je pozvao nadležne institucije na svim nivoima da ulože maksimalne napore s ciljem što brže nabavke vakcina.