Imenovani izvršni direktori Aluminija

Aluminij_dd_Mostar

Na prijedlog direktora Aluminija d.d. Mostar Marija Gadžića, na današnjoj su sjednici Nadzornoga odbora Društva imenovana dvojica izvršnih direktora na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Dražen Pandža imenovan je direktorom za ekonomsko-financijske, računovodstvene i komercijalne poslove preuzeo je, dok Boris Vican preuzeo mjesto izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitka.

Dražen Pandža (rođen 1974.) dolazi iz financijskoga sektora, u kojemu je stekao zavidno iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, napose na poslovima planiranja proračuna i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina, priopćeno je iz Aluminija.

Boris Vican (rođen 1976.), kao dugogodišnji djelatnik Aluminija, dužnost izvršnoga direktora preuzima s mjesta direktora pogona Elektroliza, čije je upravljanje preuzeo u vremenu kada je proizvodni proces bio u izrazito lošemu stanju.

Tokom svoga mandata, Vican je postigao značajne pomake i unaprijedio proizvodnju, a strategija aktivnosti za sljedeće četiri godine koju je ponudio, jasno upućuje na njegovu usmjerenost vraćanju proizvodnje na puni kapacitet i na njezino prijeko potrebno osuvremenjivanje.

Osim imenovanja navedenih članova Uprave, na sjednici Nadzornog odbora usvojen je i niz drugih odluka o promjenama unutar organizacije Društva, a koje će omogućiti učinkovitu provedbu strategije oporavka Aluminija koju je ponudila tvornička Uprava, u prvomu redu vraćanja proizvodnje u puni kapacitet pokretanjem ugašenih elektrolitičkih ćelija.

Realno je, prema riječima direktora Gadžića, realizaciju toga pothvata, odnosno Elektrolizu sa svih 256 ćelija u radu, očekivati u razdoblju od 12 do 14 predstojećih mjeseci, navodi se u priopćenju.