Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incidenti u RS-u: Posmatračica posipala sokom članove biračkog odbora

izbori-bih7
Foto: Ilustracija

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “Izbori 2016” koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u tom bh. entitetu na dan lokalnih izbora u BiH, od 13 do 19 sati prijavljeno je pet incidenata.

“U 13.05 sati u Policijsku stanicu Novo Goražde putem telefona se obratio I.S., predsjednik Opštinske izborne komisije N. Goražda i prijavio da je M.J. glasala koristeći ličnu kartu B.P..

Obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je izjavio da se radi o krivičnom djelu „Zloupotreba biračkog prava“ iz člana 190 KZ RS i naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju istog”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

U Novom Goraždu u 13.50 časova Policijska stanica obaviještena je da je S.K. udario po ruci i odgurnuo D.G., potpredsjednika Biračkog odbora u Novom Goraždu.

“U 15.30 Policijskoj stanici Rogatica je prijavljeno da je lice B.B. na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavio fotografiju na kojoj se vidi za koga je isti glasao čime je počinio krivično djelo ‘Povreda tajnosti glasanja’ iz člana 190 KZ RS”, stoji u saopštenju.

Policijskoj stanici Bijeljina u 16.35 prijavljeno je da je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini posmatrač Partije demokratskog progresa B.P. vrijeđala i sokom posipala članove Biračkog odbora.

Ona je udaljena sa biračkog mjesta i biće joj uručen prekrašajni nalog zbog narušavanja člana 7 Zakona o javnom redu i miru.

“U 18.45 Policijskoj stanici Osmaci prijavljeno je da su u ime porodice lica Lj.T. iz Osmaka, koja se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi ‘Aleksa Šantić’, glasala četiri lica. Obaviješten je dežurni dužilac”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Ministarstvo je prethodno saopštilo da su do 13 časova zabilježena četiri incidenta na glasačkim mjestima na području RS.