Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SBB: Spektakularna pobjeda SDA-SBB koalicije

fahrudin-radoncic-sbb

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je da na lokanim izborima u BiH očekuje spektakularnu pobjedu.

Također je naglasio da će zajedno sa koalicionim partnerom Strankom demokratske akcije (SDA) doprinijeti stabilnosti BiH i izlasku iz krize, prenosi BHT1.

Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a i direktor Izbornog štaba ove stranke rekao je za “Dnevni avaz” da prema prvim preliminarnim izbornim rezultatima koalicija SDA-SBB, ostvarila je ubjedljivo najbolji rezultat.

On je pojasnio da je nekih pola sata nakon što je brojanje počelo, već dobijamo vrlo dobre dobre preliminarne rezultate od posmatrača s terena.

“Preliminarni rezultati ukazuju da se naša prevdiđanja o spektakularnoj pobjedi koalicije SDA-SBB kada su u pitanju načelničke pozicije ostvariti. Mislim da već sada možemo reći da je situacija jasna u Kladnju, Kaknju, Varešu, Novom Sarajevu i Hadžićima, gdje preliminarni rezultati pokazuju da je kandidat SDA-SBB ostvario uvjerljivu pobjedu”, istakao je Arnaut.