Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Inspekcija podnijela izvještaj: Jovanović – Halilović odgovarat će za trovanje djece

28/05/2015

Inspektorat sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije podnio je danas Tužilaštvu KS Izvještaj o postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu, koji se odnosi na proizvodnju i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica, protiv odgovornog lica JU “Djeca Sarajeva”, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Sanitarni i veterinarski inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS su u proteklom periodu provodili intenzivne inspekcijske radnje kako bi se rasvijetlio slučaj trovanja hranom u vrtićima JU “Djeca Sarajeva”, što je rezultiralo podnošenjem Izvještaja Tužilaštvu KS.

Pored toga, Tužilaštvu KS, koje će voditi dalji postupak, dostavljena je i sva dokumentacija u vezi sa ovim predmetom, kojom raspolaže Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Podsjećamo, u masovnom trovanju djece u JU Djeca Sarajeva krajem aprila od 217 djece sa simptomima trovanja hranom njih 55 je zadržano na KCUS-u. Naknadno je utvrđeno da je u hrani koju su djeca konzumirala 20. i 21. aprila pronađena salmonela.

Iako su brojni roditelji tražili da direktorica JU Djeca Sarajeva Mirjana Jovanović Halilović podnese ostavku ona je to odbijala učiniti.

Komentari

1 Comment

  1. Safet

    28/05/2015 at 15:05

    Sta reci za zenu koju su izbacili iz Srednjoskolskog centra u Hadzicima zbog nervnog sloma, a radila kao profesorica.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.