Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nepoštivanje mjera

Inspektori u RS-u za sedam dana izrekli 51.000 KM kazni

novac-marke-pare-3

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 46.400 inspekcijskih kontrola

Inspektori na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana izrekli su 51.000 KM kazni, a za jedan objekat izrečena mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata RS-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.508 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije. U 39 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, navodi se u saopštenju iz Inspektorata RS-a.

Dodaje se da su se nepravilnosti odnosile na propuste u organizaciji radnog prostora, broj lica koja mogu boraviti istovremeno u objektu, poštovanje radnog vremena i korišćenje lične zaštitne opreme.

“Imajući u vidu da se epidemiološka situacija znatno pogoršala, te da je registrovan veći broj oboljelih, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a”, navodi se u saopštenju.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 46.400 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 843.000 KM, dok je za 59 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Pozivamo privredne subjekte i građane da ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Svi građani RS-a u ovim izazovnim trenucima trebaju svojim odgovornim ponašanjem biti saradnici i partneri institucijama koje preduzimaju velike napore kako bi zaštitile javno zdravlje”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.