Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Institucije BiH čine sve kako bi Orić odmah dobio pomoć

10/06/2015

Institucije BiH, odmah po dobijanju informacije o hapšenju ratnog komandanta u Srebrenici Nasera Orića poduzele su sve kako bi se odmah dobila zvanična informacija od vlasti Švicarske o ovom slučaju.

“Anagižirana su naša diplomatska predstavništva, kao i nadležne institucije u BiH. Čini se sve kako bi Naser Orić odmah dobio konzularno-pravnu pomoć” potvrđeno je za Anadolu Agency (AA) u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara kazao je da je o slučaju upoznata Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, u čijoj nadležnosti je i sam rad Interpola, odnosno baza podataka od strane Interpola kao i Ministarstvo pravde koje je centralna institucija u smislu dobivanja i davanja međunarodne pravne pomoći.

Ministarstvo pravde će posredstvom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela zahtijevati i tražiti od švicarskih vlasti da obavijesti BiH s obzirom da se radi o njenom državljaninu na koje okolnosti i zbog čega je uhapšen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.