Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Interpol raspisao crvenu potjeenicu za tinejdžerom iz BiH

24/05/2017

Interpol je raspisao potjernicu za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine kojega se tereti za učestvovanje u terorističkim organizacijama a riječ je o 18-godišnjaku po imenu Hamza Labidi.

Labidijevo ime nalazi se na Interpolovoj “crvenoj” potjernici a tamo je uvršten na zahtjev bosanskohercegovačkog pravosuđa. Kako stoji na stranici svjetske policijske organizacije Labidija se traži zbog kaznenog djela “formiranja ili pridruživanja stranim paravojnim ili policijskim jedinicama”.

Uz to su uz fotografiju objavljeni samo najosnovniji podaci poput onoga da je rođen 12. septembra 1998. u Zavidovićima.

Dnevni avaz prenosi kako sigurnosne agencije u BiH imaju informaciju da je ovaj tinejdžer dospio do sirijskog ratišta. Labidijev otac je arapskog porijekla. U decembru 2016. godine na zahtjev pravosudnih tijela BiH Interpol je rapisao crvene potjernice zbog terorizma i za Senadom Hasanovićem iz Sarajeva i Edinom Kahrimanom iz Zenice a mjesec dana prije toga za Samidom Cicvarom i Naserom Arnautom. I

nterpol zbog terorizma traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Jasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.