Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Investiciono – razvojna konferencija u novembru u Srebrenici

durakovic

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković danas je s predstavnicima Sarajevo Biznis Foruma i UNDP-a razgovarao o pripremama za Investiciono-razvojnu konferenciju, koja bi trebala biti održana 11. novembra u Srebrenici.

Organizator konferencije bit će Općina Srebrenica, u saradnji s partnerima, a s ciljem da konferencija bude na što višem nivou i sa što boljim efektima, potvrdio je načelnik Duraković.

Cilj konferencije je popravak ambijenta građana Srebrenice, s posebnim osvrtom na ekonomiju i otvaranje novih radnih mjesta.

U narednom periodu uslijedit će potpisivanje sporazuma između Općine Srebrenica, UNDP-a i predstavnika Sarajevo Biznis Foruma, i nakon toga krećemo u operativnu realizaciju, rekao je Duraković.

Predsjedništvo BiH je pozvano da bude pokrovitelj konferencije, a očekuje se uključivanje državnih i entitetskih vlasti da bi u saradnji s ambasadama i međunarodnim
organizacijama u BiH, konferencija bila na očekivanom nivou.

Predstavnica Sarajevo Biznis Foruma Azra Čolić je istakla da su oni sa zadovoljstvom prihvatili partnerstvo u organizaciji Investiciono – razvojne konferencije u Srebrenici.