Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Marine Pendeš

pendes1111

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Marine Pendeš (1964.), ministrice odbrane BiH, koja se tereti za kaznena djela – nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave, potvrđeno je Feni u Tužiteljstvu BiH.

Naime, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je u julu optužnicu protiv Marine Pendeš, koja je s dokaznim materijalom proslijeđena Sudu na potvrđivanje.

Optužena se tereti da je u svojstvu službene osobe i imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti, obnašajući dužnost zamjenice ministra obrane BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plaće i naknade, iako nije redovito dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

Kako bi se to prikrilo, u optužnici se navodi da je optužena izdala naloge svojoj tajnici, o vođenju navodnog Jovićevog prisustva na poslu, dok je provjerama utvrđeno da on nije redovito dolazio na posao, a ostvarivao je plaće i naknade.

Na taj način, država je oštećena za iznos od oko 17.000 KM koliko je Joviću isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, te mu je na taj način pribavljena nezakonita