Visoki predstavnik

Inzko: Mostarci su izabrali, sad očekuju brza rješenja problema koji se gomilaju godinama

incko
Konferencija Valnetina Inzka nakon okončanja sjednice Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira
04.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Visoki medjunarodni predstavnik (OHR) u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko na konferenciji za medije nakon okoncanja sjednice Upravnog odbora Vijeca za provedbu mira. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Visoki predstavnik je pozvao na brzu provedbu izbornih rezultata nakon završetka postupka verifikacije

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pohvalio je sve građane Mostara koji su jučer izašli na birališta i prvi put nakon više od deset godina glasali za svoje predstavnike, javlja Anadolu Agency.

Također je pohvalio Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH za uspješno organiziranje uzastopnih izbora u vrlo teškim okolnostima izazvanim pandemijom COVID-19 i pod velikim političkim pritiskom.

„Uprkos intenzivnom pritisku i brojnim pokušajima da se ugrozi kredibilitet CIK-a, njihov rad je ostao profesionalan i efikasan, te je omogućio Mostarcima da glasaju za novo Gradsko vijeće. Imamo puno povjerenje u CIK, njegove članove i njihov profesionalni rad“, rekao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je pozvao na brzu provedbu izbornih rezultata nakon završetka postupka verifikacije.

„Mostarci su izabrali. Oni sada očekuju Gradsko vijeće koje neće gubiti vrijeme kada je u pitanju rješavanje brojnih pitanja koja su se gomilala godinama“, poručio je.