Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Visoki predstavnik

Inzko razgovarao s generalnim sekretarom UN-a Guterresom

Inzko nakon sastanka PIC-a: Ne može niži nivo imati referendum

Visoki predstavnik je istakao potrebu za brzim usvajanjem državnog budžeta

Uoči svog polugodišnjeg obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, visoki predstavnik Valentin Inzko danas je putem video-linka razgovarao s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom.

Pozdravivši obnovljeno opredjeljenje Predsjedništva BiH za evropske integracije, visoki predstavnik Inzko informirao je generalnog sekretara o ostalim aktuelnim političkim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, kao i o neposrednim izazovima s kojima se zemlja suočava u borbi protiv pandemije Covida-19.

Visoki predstavnik je istakao potrebu za brzim usvajanjem državnog budžeta kako bi se ublažile negativne socioekonomske posljedice pandemije i omogućile nesmetane pripreme za lokalne izbore u oktobru.

Pozdravivši sve veću pažnju koju UN poklanja inicijativama usmjerenim ka pomirenju i izgradnji mira u BiH, visoki predstavnik Inzko također je iskoristio priliku da naglasi potrebu za tješnjom saradnjom unutar međunarodne zajednice na unapređenju pozitivnih reformi, okrenutih budućnosti, saopćeno je iz OHR-a.