Davorin Baltić

Objavljen brutalan snimak likvidacije: Sasuli kišu metaka u Golfa “vojnika kavačkog klana”

Nikola-Bendati-likvidacija-vracar

Tog kobnog 1. januara u popodnevnim satima, Baltić je svojim “golfom” tek ušao u garažu satmbene zgrade na Vračaru u kojoj je živio

Objavljen je video hladnokrvne likvidacije Davorina Baltića, koja se dogodila 1. januara 2018. na Vračaru u Beogradu.

Baltić je bio jedna od žrtava brutalnog rata “kavačkog” i “škaljarskog klana”. Snimak likvidacije objavio je danas portal KRIK i na njemu se vidi kako dvojica napadača obučena u bijela odijela prilaze Baltićevom automobilu i s obje strane, vozačevog i suvozačevog sjedišta, ispaljuju kišu metaka.

Baltića su sigurnosne službe označavale kao vojnika kavačkog klana, a on je ubijen dok je svojim automobilom ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio na Vračaru. Cijeli snimak likvidacije zabilježile su nadzorne kamere zgrade u kojoj je ubijeni živio.

Tog kobnog 1. januara u popodnevnim satima, Baltić je svojim “golfom” tek ušao u garažu satmbene zgrade na Vračaru u kojoj je živio, kada su dvojica muškaraca utrčala za njegovim automobilom.

Ono što je uslijedilo, podsjeća na holivudske akcione filmove – dvojac je otvorio vatru gotovo istovremeno, kružeći oko Baltićevog auta ispalio je šezdesetak hitaca i pobjegao.

U kolima je, na suvozačevom mjestu, sjedila policajka Marija Nikolić, inače njegova kuma, koja je u vatrenom obračunu prošla bez povreda, što je istražiteljima odmah ukazalo na to da je riječ o profesionalnom ubistvu.

Policajka bacila pištolj

Nakon kiše metaka egzekutori su pobjegli, a policajka je bacila Baltićev pištolj u obližnji kontejner, međutim kasnije je kolegama ispričala gdje se oružje nalazi.

Protiv nje je tada podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je nelegalno nosila pištolj.

– Kada je počela rafalna paljba, kum mi je rekao: “Daj mi pištolj iz vrata”. Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam poslije uzela pištolj i bacila ga u kontejner – tvrdila je policajka na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu.

Ona je rekla da je kada je prestala paljba “bila u šoku” i da je “iz predostrožnosti prije izlaska iz kola htjela da izvadi službeni pištolj”.

Kako je ispričala “zbog stresa nije uspjela da otkopča jaknu i uzme svoje oružje”.

– Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspjela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem i načelnika. Kada sam izašla iz zgrade, i dalje nisam znala za sebe. Uspjela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi, shvatila sam da sam se udaljila od lica mjesta dvije ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner – tvrdila je policajka, prenosi Blic.

Nekoliko sati poslije zločina u Ulici Braće Srnić nađena je zapaljena “Toyota”, kojom je saučesnik odvezao egzekutora, ali je vatra spržila sve tragove koji su mogli pomoći u identifikaciji ubica.

Lažno ime: Nikola Benedeti

Kako je poslije pucnjave otkriveno, Baltić je imao lažni italijanski pasoš pod imenom Nikola Bendeti i sa njim putovao u Brazil, Albaniju, Italiju, a onda poželio da se skrasi u Beogradu.

U falš pasošu navodi se još da je “Benedetijev” status “neoženjen”, da je po zanimanju “radnik”, da ima smeđe oči i kosu i da nema posebnih tjelesnih znakova, poput ožiljaka ili biljega.

Zanimljiv je i podatak koji otkriva da je pasoš izdat u novembru 2014. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što će haos između “škaljaraca” i “kavčana” i zvanično početi.

Taj podatak otkriva da su “vojnici” klanova bili uveliko spremni da beže i skrivaju se nakon krvoprolića koje su planirali.

Sa ovim pasošem, pišu “Vijesti”, Baltić “Benedeti” obišao je maltene pola svijeta: najprije se obreo u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju posljednjih mjesec dana – u Srbiji, konkretno u Beogradu.

Makar jedno od tih putovanja neraskidivo ga je povezalo sa Gregorijem Stajlsom, bivšim pripadnikom Legije stranaca, uhapšenim i osuđenim zbog učestvovanja u ubistvu Saše Markovića.

Operativni podaci, naime govore da su Baltić i Stajls zajedno putovali u Latinsku Ameriku prije ubistva poslanika LSCG.