BiH

Inzko: Sporazum između BiH i Crne Gore usmjerava regiju u pravom smjeru

26/08/2015

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koji u Beču prisustvuje konferenciji o zapadnom Balkanu, čestitao je vlastima Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore današnje potpisivanje sporazuma o granici između ovih dviju zemalja, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

– Posebno želim pohvaliti ministra vanjskih poslova Crnatka i Državnu komisiju za granicu Bosne i Hercegovine za napore koji su uložili da bi se ovo postiglo. Upravo će praktični koraci kao što je ovaj omogućiti Bosni i Hercegovini i regiji da krenu naprijed s više vjere u budućnost – rekao je Inzko u Beču.

Izrazio je nadu da će napredak koji je danas postignut ubrzati zaključivanje sporazuma o granici s drugim susjedima Bosne i Hercegovine, Republikom Hrvatskom i Republikom Srbijom.

Komentari

3 Comments

 1. Viktor Rotkiv Nikolajev

  26/08/2015 at 19:30

  PA ZAŠTO HASBURGOVAC INCKO NE POKLONI DIO AUSTRIJE DA SE IZGRADI KAMP ZA CCA 2,000.000 MILIONA IZBIJEGLICA, A NE DA APLAUDIRA BOSANSKIM MEŠETARIMA ŠTO SU CRNOJ GORI NAŠEM AGRESORU, DALI DIO NAŠE SUVERENE ZEMLJE.ŠTO NE DADOŠE KAO PEŠKEŠ SVOJU VLASITI ZEMLJU. LAKO JE TUĐIM K…. MLATITI KOMŠIJINE KUPINE I KOPRIVE. JA SRAMOTE. LJUBLJENA BOSNO KO TE VODI, DOBRO MOŽEŠ DISATI. KAKVA VJERA U BUDUČNOST, KADA JE SVE POSTAVLJENO NA LAŽI, KRAĐI I PREVARAMA. KUKU NAMA SA NJIMA. ALI NARODE SAMI STE IH BIRALI I TRAŽILI, PA EVE VAM GA NA!

 2. miki

  26/08/2015 at 19:55

  Kada su zlocincima Tudzmanu i Milosevicu ( Koje Bosnjaci muslimani u RBIH i Sandzaku moraju i mrtve osuditi i presuditi im smrtnu kaznu ) pokazali pravu kartu drzave Republike Bosne i Hercegovine (gruntovno i katastarsku) koja je pohranjena u Becu i Washingtonu,odmah su obadvojica crkli od inekcija.Reublika Bosna i Hercegovina je jedina drzava koja je sa svojom drzavnoscu usla u sastav bivse ex.yu,dok ostalih 5 nije imalo niti do dan danas imaju svoju drzavnost.Sada znate kolika je drzava Republika Bosna i Hercegovina i Sandzak…Republika Bosna https://www.facebook.com/photo.php?fbid=876903909012844&set=p.876903909012844&type=1&theater

 3. miki

  26/08/2015 at 19:56

  SUTORINA NIJE IZGUBLJENA!! RBIH JE PROTEKTORAT, NEMA PRAVA POTPISIVATI MEĐUNARODNE UGOVORE OKO GRANICA!! PITAJ INCKA!! U IME KOGA TRGUJU SRBI I HRVATI IZ RBIH??!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.