Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjetio London

Inzko: Što prije formirati organe vlasti

valentin inzko

Inzko je zahvalio Velikoj Britaniji za stalnu i nepokolebljivu podršku stabilnosti BiH i njenim naporima u oblasti evroatlantskih integracija

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je danas u Londonu da je nakon izbora u BiH potrebno što prije formirati organe vlasti na osnovu dogovora o konkretnim političkim prioritetima koji će uticati na život običnih ljudi.

“Bolje obrazovanje, otvaranje radnih mjesta, ozbiljnija borba protiv korupcije i bolje javne usluge su oblasti gdje ljudi očekuju da vide promjene”, rekao je Inzko tokom posjete Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije.

Inzko je zahvalio Velikoj Britaniji za stalnu i nepokolebljivu podršku stabilnosti BiH i njenim naporima u oblasti evroatlantskih integracija, saopšteno je iz OHR-a.

Tokom posjete Ministarstvu inostranih poslova, Inzko se sastao sa zamjenikom političkog direktora Jill Gallard, šefom Odjeljenja za zapadni Balkan Andrewom Pageom, kao i sa baronesom Arminkom Helić iz Doma lordova.

Tokom boravka u Londonu, Incko je održao govor na konferenciji “Umjetnost i pomirenje: Konflikt, kultura i zajednica” na Kraljevom koledžu.