BiH

SDP BiH

Irfan Čengić: BiH treba novi strateški pristup reformama

31/10/2018

Očekujemo da će taj dokument biti usvojen odmah nakon konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH, istaknuo je Irfan Čengić

U izjavi za medije povodom održanog sastanka u Sloveniji predstavnika međunarodne zajednice i predstavnika političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, u vezi pripremanja nove Reformske agende za period 2018.-2022., generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić je istaknuo da je BiH potreban novi strateški pristup reformama.

U tom pristupu će biti ispravljene greške iz proteklog mandata i pripremiti novi pravac za anredne četri godine.

“Ovo je samo bio jedan od pripremnih sastanaka predstavnika stranaka i međunarodne zajednice za pripremu dokumenta za mandatni period 2018.-2020. O konkretnijim mjerama i oblastima koje će biti u tom dokumentu još je rano govoriti jer je dokument tek u fazi pripreme. Očekujemo da će taj dokument biti usvojen odmah nakon konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH”, istaknuo je Čengić.

Također je dodao i to da očekuje da će u budućem mandatu, ko god bude vlast, razgovarati i sarađivati o reformskim procesima sa opozicijom i civilnim društvom, a ne silovati parlamentarne procedure hitnim postupcima bez adekvatnog dijaloga o ključnim reformama, kao što je to bio slučaj u prethodnom mandatu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.