Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar

Isak najavio da će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

ramo-isak

Najavio je kako će u novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena koje se odnose na radna mjesta u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije (FUP) gdje se sastao s njenim komandantom Mustafom Selmanovićem.

Ministar Isak istakao je kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a i to u dijelu nabavke specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstva za obuke policijskih službenika.

-Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najrespektabilnijih jedinica ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstva za obuke policijskih službenika – rekao je Isak.

Najavio je kako će u novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena koje se odnose na radna mjesta u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a.

-Svjestan sam da će veći broj policijskih službenika, u narednih nekoliko godina, biti penzionisan kao i nedostatka policijskih službenika u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a. Mogu najaviti kako će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika od kojih će veći broj biti upravo u ovoj jedinici – poručio je Isak.

Komandant Selmanović upoznao je ministra sa izazovima s kojima se susreće Specijalna policijska jedinica FUP-a te izrazio uvjerenje kako će ministar Isak dati svoj maksimalan doprinos jačanju FUP-a, saopćeno je iz FUP-a BiH.