Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Isak o zaštitarskoj firmi koja dobija poslove na tenderima: Nije moja, nego moje supruge

ramo isak presica
FOTO: Fena
Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH

Prokomentirao je i odustajanje Arnela Isaka, njegovog sina, od pozicije potpredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak smatra kako organiziranje protesta na međuentitetskim granicama, na što pozivaju pojedine organizacije iz Republike Srpske, nije dobra ideja.

– To nije nezadovoljstvo građana nego politički sukob i pozivanjem na proteste na međuentitetskim granicama pokušava se unijeti nemir među građane. Za to nema potrebe. Ako neko želi protestvovati imaju institucije ispred kojih to mogu raditi. Neka zakonski prijave te proteste, neka dobiju suglasnost i to mogu raditi – izjavio je ministar Isak u Mostaru nakon sjednice Vlade Federacije BiH.

On je dodao kako prema informacija kojima on raspolaže, niko nema suglasnost za najavljene proteste, pa su oni, prema njegovim riječima, nezakoniti.

Na novinarsko pitanje da prokomentira odustajanje Arnela Isaka, njegovog sina, od pozicije potpredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, i ustupanje tog mjesta Kenanu Uzunoviću, Ramo Isak je kazao kako se radi o političkom dogovoru unutar kluba zastupnika.

– Klub koji čine Arnel Isak, Kenan Uznović i Elzina Pirić dobio je tu poziciju. Od strane kluba je bio predložen Arnel Isak, on je imao podršku parlamentarne većine, to nije bilo upitno. Ali, jednostavno, oni su se dogovorili, oni rade zajedno u klubu, oni donose odluke. Arnel je zbog preuzimanja određenih obaveza vezano za formiranje stranke Zajedno za narod predložio gospodina Kenana Uzunovića da bude dopredsjedavajući i to će se, ako bog da, desiti na prvoj od sjednica kada se ispune svi zakonski uslovi – kazao je Isak.

Osvrnuo se i na napise koji su osvanuli u medijima a tiču se poslovima koje je na javnim tenderima dobila njegova zaštitarska firma. Isak kaže kako je njegova supruga vlasnica te firme i da ta firma već 20 godina obavlja zaštitarske poslove.

Isak tvrdi da se radi o „naručenim tekstovima“ koji su se počeli pojavljivati u javnosti nakon što je on kao ministar unutarnjih poslova „objavio rat kriminalnim grupama“.

– Spreman sam odgovarati za sve ono što radim. Ja bih zamolio portal koji to piše neka odu u tužilaštvo da me prijave, pa da ih ja tužim zbog lažnog prijavljivanja, pa da završimo s time – poručio je Isak.