Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni ministar

Isak “savjetovao” Dodika: Lažu te, i Vučić će te pustiti niz vodu

Ramo Isak dodik
Foto: Fena

Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se, kaže Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika te mu poručio da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti Republike Srpske.

– Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini.

“Ti nisi u stanju ni samostalno biti na crnoj listi”

Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS, kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda.

Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa. Ne znam ko to savjetuje, ali ko god da to radi, laže te.

Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja realna alternativa zatvor – poručio je ministar Isak.

Kaže da je Dodik možda ohrabren što ga predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa.

– I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke. Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se.

Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome – navodi se u reakciji ministra Isaka.