BiH

ISIL-ovac iz Živinica prvo vaga, pa puca: “Ova će inšalah da ubije 10 Kurda, bar…”

22/02/2016

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH poduzima mjere i radnje na dokumentovanju nezakonitih aktivnosti i utvrđivanju svih činjenica u vezi sa prijetnjom Bošnjacima i reisu Huseinu ef. Kavazoviću koju je uputio Amir Selimović iz Živinica, pripadnik ISIL-a, putem videa na Youtube servisu.

Ovo je danas potvrdila portparol SIPA-e Kristina Jozić. [yuzo_related]

“SIPA kontinuirano prati aktivnosti na izdiferenciranim internet portalima i društvenim mrežama na kojima se pojavljuju sigurnosno interesantni sadržaji, te u saradnji sa Tužilaštvom BiH poduzima potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, kazala je portparol SIPA-e Kristina Jozić.

Selimović se više od godinu dana nalazi u Siriji. Porijeklom iz Svojata, sela kod Živinica, od 2014. godine nalazi se na teritoriji Sirije. Sa sobom je odveo i ženu i dijete. I ranije je upućivao pozive o priključenju džihadu.

Iz Islamske zajednice BiH za sada još uvijek nema reakcije.

Nije to jedini video koji je na svom Youtube kanalu “Halid Ibnvelid” objavio Selimović sa ratišta iz Sirije. Prije dva mjeseca objavio je još jednu poruku…

A, prije mjesec dana i video pod naslovom “Odmazda za Jusufa” u kojem Selimović priprema ispaljivanje projektila iz improvizovanog topa…

Komentari

2 Comments

  1. Labud

    22/02/2016 at 22:44

    Ovom i njemu slicnim odmah zabranit ulazak u BiH na granici obavezno odmah uhapsit i u samicu zatvorit kljuceve zagubit ….

  2. Ado

    22/02/2016 at 23:23

    Alga sere….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.