BiH

traže ostavku predsjednika

“Isključeni” SP-a članovi ne prihvataju Đokićevu odluku

24/01/2020

Pet poslanika SP-a u Narodnoj skupštini RS Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić, ističu da su istrajni u odluci

Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović, tvrde da ne prihvataju odluku predsjednika Socijalističke partije RS Petra Đokića o njihovom isključenju iz te stranke.

Na Facebook stranici socijalista su saopštili da su i dalje jedinstveni u stavu da istraju na traženju ostavke ministra rudarstva i energetike Petra Đokića, uprkos, kako kažu, predstavama za javnost i nestatutarnim isključenjima u režiji predsjednika partije.

Pet poslanika SP-a u Narodnoj skupštini RS Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić, ističu da su istrajni u odluci da ne prihvataju “samovolju i srozavanje ugleda partije te da su današnja isključenja samo plod želja onih kojima smetaju pozitivne promjene i moralna obnova partije“.

– Od nas pet poslanika, svih pet smo članovi Glavnog odbora partije, a samo Glavni odbor može da donese takvu odluku. Tako da ova odluka nije utemeljena na statutu, a predstavlja pokušaj da se utišaju oni koji pozivaju na odgovornost u partiji – naveo je šef kluba poslanika SP Maksim Skoko.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.