Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka upravnog odbora

Ismet Gavrankapetanović imenovan za novog direktora KCUS-a

Foto: Fena/Arhiv

Odluka o imenovanju Gavrankapetanovića će biti proslijeđena na potvrđivanje ministru zdravstva FBiH Nediljku Rimcu

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, na današnjoj sjednici Upravnog odbora KCUS-a imenovan je za direktora ove institucije.

Odluka o imenovanju Gavrankapetanovića će biti proslijeđena na potvrđivanje ministru zdravstva FBiH Nediljku Rimcu.

Podsjećamo, komisija za izbor novog generalnog direktora KCUS-a je prošle sedmice bodovala kandidate, a prvorangirani je bio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Osim njega, u utrci su bili i hirurg Alen Pilav, te prof. dr Mevludin Mekić. Prijavila se i prof. dr Sanela Salihagić, ali nije pozvana zbog nepotpune dokumentacije.

Neslaganje s Izetbegović

Gavrankapetanović je Medicinski fakultet u Sarajevu završio 1986. godine. Na istoj ustanovi odbranio je i doktorat 1995. godine, dvije godine nakon što je okončao specijalizaciju iz ortopedske hirurgije.

Gostujući je profesor na uglednim svjetskim univerzitetima i član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija. Između ostalih i Američke akademije ortopedskih hirurga, Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije.

Radio je i na KCUS-u, kojeg je prije nekoliko godina napustio zbog neslaganja sa odlukama tadašnje direktorice Sebije Izetbegović.