BiH

u kratkom roku

Isplaćene penzije za mart putem BH Pošte

09/04/2020

- Isplata je završena u kratkom roku, što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su nam ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije - naveli su iz tog preduzeća

Javno preduzeće BH Pošta d.o.o. Sarajevo isplatilo je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.

– Isplata je završena u kratkom roku, što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su nam ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije – naveli su iz tog preduzeća.

JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo uložilo je dodatni napor kako bi u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa penzioneri na vrijeme dobili martovske penzije. Poštari BH Pošte su, uz dodatne mjere zaštite, dostavili za tri dana sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem BH Pošte.

Način uručenja penzija zahtijevao je dodatne mjere u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, kako je preporučio Krizni štab BH Pošte, a penzije su na vrijeme stigle do korisnika.

– U cilju zaštite radnika BH Pošte i penzionera, i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prijenosa virusa korona. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi – navedeno je također u saopćenju.

JP BH POŠTA d.o.o Sarajevo maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da i u periodu dok traje vanredno stanje, korisnici vjeruju BH Pošti u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.