Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Isplata penzija u FBiH 7. marta prema istom koeficijentu

23/02/2016

Isplata penzija  za februar počet će u ponedjeljak, 7. marta, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje (MIO/PIO), koja je održana u Orašju.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

U skladu s tim najniža penzija iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka, saopšteno je iz Zavoda.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za februar, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 miliona maraka.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.