Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispred Predsjedništva BiH uhapšena osoba sa zastavom ISIL-a (FOTO)

BiH

hapsenje isilovca (2)

Ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je u 13:40 sati primijećena osoba u putničkom automobilu koja je isticala zastavu koja svojim izgledom podsjeća na zastavu ISIL-a, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nataša Sikimić.

hapsenje isilovca (3)

“Danas, 14.10.2015. godine, u 13:40 sati  isred zgrade Predsjedništva BiH primijećeno je lice u putničkom automobilu koje je isticalo zastavu koja svojim izgledom podsjeća na zastavu Islamske države”, rekla je Sikimić.

hapsenje isilovca (4)

Glasnogovornica Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je rekla da je osoba zadržana, lišena slobode i potom predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u poslijepodnevnim satima, preuzeli su osobu koja je privedena danas ispred zgrade Predsjedništva BiH jer je u putničkom automobilu isticala zastavu koja svojim izgledom podsjeća na zastavu ISIL-a, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica SIPA-e, Kristina Jozić.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, u poslijepodnevnim satima, preuzeli osobu koju su povodom ovog događaja zadržali policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. U koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, u službenim prostorijama SIPA-e nad navedenom osobom bit će izvršena kriminalistička obrada”, istakla je Jozić.