“Kada nosim dres BiH, onda ne postoji umor, već samo srce”

milan djuric

Milan Đurić je sa dva pogotka u dvije posljednje utakmice kvalifikacija za EP, pobrao simpatije svih navijača BiH, a sebi priskrbio epitet Mešinog džokera, ali i junaka.

[yuzo_related]

“Mislim da sam dokazao da mogu biti dio tima, a najviše zahvalnosti dugujem selektoru Mehmedu Baždareviću, koji je vjerovao u mene. Kao ekipa smo postigli veliki uspjeh i zajedno proživljavamo i teške i sretne trenutke. Kada nosimo dres BiH, onda ne postoji ni umor, već samo srce”, kaže Đurić, koji je protiv Velsa, po ulasku sa klupe dao gol i asistirao, a protiv Kipra je dao pobjednički pogodak.

“Protiv Velsa mi je selektor rekao da uđem i postignem gol, a protiv Kipra mi je rekao da se borim. ‘Igraj najbolje što znaš’, bile su njegove riječi, a ja sam dao sve od sebe. Selektor zna moje kvalitete i šta može očekivati od mene, objašnjava nam Đurić, koji je još jednom u prvi plan istakao kolektiv.

“Svi zajedno smo došli u baraž. Kada je Baždarević preuzeo ekipu imali smo dva boda, a sada 17 i ko zna šta bi se dešavalo da je tu bio od početka. Naravno, sa klupe je najteže gledati, jer ne možeš mnogo toga promijeniti dok sjediš. Nemoćan si. Svi smo očekivali pobjedu, a bilo je jako puno nervoze, jer smo poveli, pa gubili, ali smo na kraju svi sretni. Selektor nas ima 25 i svi želimo podjednako da igramo. Svi smo strpljivi i na treninzima dajemo sve od sebe da se nametnemo selektoru, a na kraju je on taj koji odlučuje. Ja sam strpljivo na klupi čekao svoju šansu i dočekao je, a selektor je pokazao da zna šta radi. Baždarević zaista radi dobro, a ako se kojim slučajem desi da na terenu ne izgledamo dobro, to sve nadoknadimo borbenošću i srcem, kao što je to bilo i protiv Kipra”, kaže Đurić , koji nema posebnih želja kada je pitanju ime protivnika, jer sve svakako zavisi od nas samih.

“Možemo napraviti velike stvari, ali najprije treba da se odmorimo i da se za mjesec vratimo i izborimo baraž. Bićemo vjerovatno jači za Kolašinca, možda Bešića i Džeku, koji je naš kapiten i igrač od kojeg mnogo učim. On je napravio velike stvari u dresu BiH, a ja gledam njegove utakmice i učim na treninzima od njega”, rekao je u intervjuu za Goal Milan Đurić , koji se nada da će sa dobrim igrama nastaviti i u dresu Cesene, s kojom ima ugovor na još tri godine.