Nakon 18 godina našli ubicu 8-godišnje djevojčice

Anthony Joseph Palma1

Zahvaljujući DNK analizi, policija je u Oklahomi riješila slučaj otmice Kristen Hatfield (8) star 18 godina, objavile su lokalne vlasti u utorak.

Djevojčica je nestala jedne večeri u maju 1997. iz svog doma u Midwest Cityju. Prozor njene sobe bio je provaljen, a njeno donje rublje pronađeno je u dvorištu, prenosi CNN. Njeno tijelo nikada nije pronađeno.

Anthony Joseph Palma

Bivši susjed Kristenine porodice 56-godišnji Anthony Joseph Palma uhapšen je u ponedjeljak te ga se tereti za otmicu i ubistvo.

Šef lokalne policije na konferenciji za novinare kazao je kako su do Palme došli nakon što je jedan od istražitelja otkrio da FBI, koji je radio na slučaju, nikad nije analizirao dio pronađenih dokaza.

Korištenjem tehnologije za analizu DNK, koja je danas mnogo naprednija nego što je bila prije 18 godina, istražitelji su otkrili su da krv pronađena na prozoru i na rublju djevojčice pripada istom nepoznatom muškarcu čijeg DNK nije bilo u nacionalnoj bazi. Ispitano je desetak muškaraca, a među njima je bio i Palma. Policiji je rekao kako je u vrijeme nestanka djevojčice bio u krevetu, ali budan jer ga je probudio lavež psa. Policija ga je ranije dva puta ispitala. Istražiteljima je bez opiranja dozvolio da mu uzmu uzorak DNK koji se poklopio s DNK pronađene krvi.

Palma je u to vrijeme živio sam u kući pored Hatfieldovih te i danas tamo stanuje sa ženom i djecom. Porodica Hatfield odselila je prije više godina.

“Ovo sve je bila strašna noćna mora za moju suprugu”, kazao je medijima nakon objave suprug Kristenine majke s kojom se oženio dvije godine nakon nestanka djevojčice.