Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York

“Istorijski” sastanak Komšića i Yoona: Južna Koreja planira otvoriti ambasadu u BiH

Yoon Suk Yeol zeljko komsic
Foto: Kabinet člana Predsjedništva BiH

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku s predsjednikom Južne Koreje Yoon Suk Yeolom. U pitanju je prvi sastanak zvaničnika BiH i Južne Koreje na najvišem nivou.

Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije zemlje, a predsjednik Južne Koreje istaknuo je naročito zadovoljstvo upriličenim sastankom kojeg je nazvao istorijskim, najavljujući da ta zemlja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti s različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose između Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unaprjeđenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.