Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PARLAMENT BiH

Istražna komisija naredne sedmice o OSCE-ovom izvještaju o korupciji i novoj aferi Tegeltije

Istrazna komisija PD PSBiH

Razmatranje Trećeg godišnjeg izvještaja OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju: Sindrom nekažnjivosti sa osvrtom na ukupno stanje u pravosuđu

U Sarajevu će 2. decembra biti održana sjednica Privremene istražne komisije Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, saznaje nezvanično Fokus u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prema saznanjima Fokusa članovi Istražne komisije nastavit će s ranijim tempom saslušanja svjedoka o stanju u pravosuđu, a među prioritetnim tačkama dnevnog reda naredne sjednice naći će se razmatranje Trećeg godišnjeg izvještaja OSCE-a o odgovoru pravosuđa na korupciju: Sindrom nekažnjivosti sa osvrtom na ukupno stanje u pravosuđu.

Špekuliše se da razmatranje ovog izvještaja i hitna sjednica Komisije imaju veze i sa najnovijom korupcijskom aferom čiji je glavni akter Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Bit će ovo 18. po redu sjednica ove komisije, a prva nakon pauze proteklih mjesec dana zbog predizborne kampanje uoči proteklih lokalnih izbora u našoj zemlji održanih 15. novembra.