Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić: Dodikove tvrdnje osporavaju drugi predstavnici u vlasti RS-a

mladen ivanic (7)

Nemoguće je da u Republici Srpskoj propadnu dvije banke, a da niko ne odgovara, ocijenio je danas član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić.

Ističući da ga čudi izjava predsjednika RS-a, da su hapšenja u akciji „Lavina“, koje su proteklih dana provodili Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) „udar na bankarski sektor“, Ivanić je novinarima u Bijeljini istakao da borbu protiv kriminala trebaju svi podržati.

On kaže da ga ohrabruje to što iz vladajućih struktura dolaze i “drugačiji tonovi” od onih koje daje Dodik.

– Imali smo priliku da čujemo direktora policije Republike Srpske Gojka Vasića, koji je rekao da su i oni radili na tom raščišćavanju nezakonitosti u Bobar banci i da je najnovija akcija SIPA-e provedena u saradnji sa MUP-om RS-a – rekao je Ivanić.

To, kako kaže, na određen način osporava tvrdnje predsjednika RS-a, dodavši da je i ministar finansija Zoran Tegeltija rekao da očekuje da vidi ko je odgovoran za propast Bobar banke.

– Zato ne razmijem zašto je Dodik ušao u tu vrstu ocjenu, jer za to nije bilo potrebe niti je očito dominantan stav institucija RS-a – zaključio je Ivanić.