Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ivanić: Dolazak pape Franje poslaće pozitivne poruke iz BiH

28/05/2015

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je danas da dolazak pape Franje vraća Bosnu i Hercegovinu u zemlje iz koje će sigurno ići pozitive poruke, za razliku od ranijih situacija kada se o njoj govorili po sukobima.

-Tu pozitivnu poruku treba iskoristiti, tim prije što je u pitanju Papa koji se u svijetu prihvata kao narodni čovjek, koji živi s narodom i dolazi iz siromašne sredine i koji je širok – rekao je Ivanić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Smatra da će stoga i posjeta poglavara Rimokatoličke crkve Sarajevu 6.juna biti pozitivna.

Ivanić je kazao i da postoje dva dijela posjete, državno-oficijelni i crkveno-religijski koji je potpuno u nadležnosti Katoličke crkve i Vatikana i u koji se vlasti BiH ne upliću.

-Znam da će uraditi mnogo i na susretu mladih svih konfesija i da će imati razgovore između različitih vjerskih zajednica – rekao je Ivanić ističući da očekuje da se Papina posjeta BiH okonča uspješno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.