Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić i Izetbegović: Raditi na pozitivnim inicijativama

ivanic_izetbegovic_francuzi

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović razgovarali su s članovima Parlamenta Republike Francuske Pierre-Yvesom Le Borganom i Jean-Claudom Mignonom i ambasadoricom Francuske u BiH Claire Bodonyi o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji i bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Članovi Predsjedništva BiH informirali su članove francuskog parlamenta o unutrašnjo-političkoj situaciji u BiH i podcrtali da je potrebno raditi na pozitivnim inicijativama, s ciljem povratka BiH na put napretka i EU integracija.

Članovi francuskog parlamenta borave u posjeti BiH u ime Komisije za vanjske poslove francuskog parlamenta, kako bi se informirali o stanju vladavine prava u BiH i realizaciji reformi i potrebnih uvjeta na putu integracije BiH u Evropsku uniju.

Na sastanku je razgovarano o aktivnijoj ulozi BiH u Vijeću EU, predstojećoj sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća i kontinuiranoj podršci prema BiH u njenim nastojanjima na putu ka EU, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.