Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanić nakon sastanka s Vučićem: Stavovi Izetbegovića nisu stavovi BiH

BiH

vucic ivanic

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je nakon sastanka sa sbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem da odnosi Srbije i BiH nikada nisu bili u problemima jer u ime BiH mogu da govore samo tri člana Predsjedništva zajedno.

“Gospodin Bakir Izetbegović imao je vlastite stavove i to nisu stavovi BiH. BiH smatra da u Srbiji ima dobrog i korektnog prijetelja i tako ćemo nastaviti i dalje”, rekao je Ivanić.

On smatra da je krajnje vrijeme da se tenzije spuste jer je u prošloj i ovoj godini bilo previše negativnog iz BiH prema Srbiji, a bez ikakvog razloga.

“I Srebrenica i otkazivanje posjete Nikoliću zbog Nasera Orića i držanje lekcija povodom posljednjih presuda. Zaista je vrijeme da na bošnjačkoj političkoj sceni to stane i da umjesto sukoba krenemo da se razvijamo i sarađujemo jer su takve poruke dolazile iz Srbije”, naglasio je Ivanić.

Nakon susreta sa Ivanićem, Vučić ima sastanak sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. Potom će se sastati sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, te prisustvovari otvaranju mostarskog Sajma gdje će se susresti sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.