Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivica Osim otvara istočnu tribinu stadiona Grbavica (FOTO/VIDEO)

zeljo tribina (2)

Istočna tribina stadiona Grbavica bit će otvorena sutra uoči utakmice Željezničar – Sloboda, a koja se igra u okviru prvog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Novoizgrađena istočna tribina, koja izgleda impozantno, ima kapacitet od 4266 mjesta.

Predsjednik skupštine FK Željezničar Adis Hadžić kazao je da je zasad 919 rezervisano za vlasnike desetogodišnjih ulaznica, a do danas je kupljeno 665 desetogodišnjih karata.

– Ukupni kapacitet stadiona sada iznosi 13.449 sjedećih mjesta. U prodaju će ujutro biti pušteno 11.660 ulaznica po cijenama od pet, deset, 20 i 25 KM. Ulaznice za istočnu tiribinu koštat će deset KM, isto kao i za sjevernu. Pola sata prije otvaranja tribine bit će upriličena ceremonija otvaranja. Tribinu će otvoriti počasni predsjednik FK Željezničar Ivica Osim – rekao je Hadžić.

Poznati bosanskohercegovački glumac i navijač Željezničara Nermin Tulić danas je novinarima u obraćanju prije sutrašnjeg otvaranja rekao da se osjeća uzbuđeno zbog otvaranja istočne tribine.

– Imam previše godina i pamtim, znam ovaj stadion kada nije tamo nije bilo ni kuća ni stolica i uzbuđen sam kao da sam ponovo na nekakvom velikom fudbalskom meču. Volim Željezničar, mnogo je tu emocija. Ovo je predivan dan za sve nas – rekao je Tulić.

Kompozitor muzike za pjesmu „Grbavica“, neoficijelne himne kluba, Mustafa Čizmić, istakao je da osjeća tremu uoči meča.

– Pjesma ‘Grbavica’ je nastala 1993. kao i sve ratne pjesme, ona je trebala trebala da bude pjesma jedne jedinice u gradu. Tako da smo odlučili da napravimo pjesmu koja bi trebala voditi našu jedinicu u ratne avanture. Pa smo odlučili da napravimo pjesmu koja se odnosi na ovaj dio grada, Grbavicu. Nije bilo dvojbe ko će je pjevati, jedino je to bio Tifa sa svojom emocijom – istakao je Čizmić.

Na kraju se obratio i najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur koji je veliki navijač tima s Grbavice i kupac desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu .

– Svi znaju da je ovo moj voljeni klub i jedva čekam sutrašnju utakmicu – zaključio je Džumhur.

Utakmica između Željezničara i Slobode se igra u 19 sati, a pola sata prije je planirana kratka ceremonija otvaranja tribine.